e
Banner

Etiketler: onur talay



Sarp Intermodal, Türkiye'de Intermodal taşımacılığa liderlik edecek


Yayın: 11-07-2017

Yüklerin aynı taşıma birimi içinde, birden fazla taşıma modeli kullanılarak varış noktasına ulaştırıldığı intermodal taşımacılık, lojistik pazarında etkisini göstermeye başladı. 




Sarp Intermodal'den Gaziantep'e yatırım


Yayın: 22-07-2019

İntermodal taşımacılığın lider şirketlerinden Sarp Intermodal, yurt içi yatırımlarına da devam ediyor. Gaziantep’te ofis açan şirket, bu bölgedeki ihracatçıları Mersin Limanı’ndan Avrupa ve Kuzey Afrika’ya intermodal ile taşıyacak.
 




Sarp Intermodal yeni yurt dışı yatırımlarına hazırlanıyor



2020’de iş hacmini ve müşteri artışını 2 kat arttıran Sarp Intermodal, bu yıl yurt dışı yatırımlar ile likit ve kimyasal taşıma operasyonlarına yoğunlaşacak. 2020’de erteledikleri yurt dışı yatırımlarını bu yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bu kapsamda Avrupa dışındaki ülkelerde yatırım arayışı içinde olduklarını vurgulayan Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, büyümeye devam eden likit ve kimyasal taşıma operasyonlarıyla Avrupa’da bu alandaki en iddialı şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyledi. 




Sarp Intermodal’den 41 milyon liralık yatırım


Yayın: 06-05-2021
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal, 41 milyon liralık yatırımla 500 adet 45’lik konteyner siparişi verdi. Şirketin CEO’su Onur Talay, “Yeni yatırımla birlikte özmal 45’lik konteyner sayımız 1550’ye çıkacak. Ülkemizin uluslararası ticaretine katkı sağlayabilmek ve intermodal taşımacılığı geliştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.




Ro-Ro kullanımı yüzde 47 arttı


Yayın: 24-08-2021
Kategori: Lojistik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik İstatistiklerine göre Ro-Ro taşımaları yılın ilk yarısında yüzde 47,3 arttı. Taşımalarının yaklaşık yüzde 90’ını Ro-Ro odaklı gerçekleştiren Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, pandemi döneminde önemi daha da artan intermodal taşımacılığın payının Ro-Ro hatları sayesinde daha da artacağını belirtti.




Onur Talay: Yeşil Mutabakat intermodale talebi artıracak



Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın, lojistik sektörünü kökten değiştirmesi ve intermodal taşımacılığı daha da öne çıkarması bekleniyor. Türkiye’nin intermodal taşımacılık odaklı ilk şirketi olan Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay da Ticaret Bakanlığı’nın, Yeşil Mutabakat Eylem Planı kapsamında Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ni yürürlüğe koyacağını belirtti.




Sarp Intermodal yatırımlarla büyümeye devam ediyor


Yayın: 20-12-2021
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal büyüme hedefini artırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin başından bu yana intermodal taşımacılığa olan talebi en iyi şekilde karşılayan şirket, bu yıl yüzde 40’ı aşan bir büyüme hedefliyor. Şirketin CEO’su Onur Talay, güçlü ekipman altyapıları ve yeni yatırımlar sayesinde ekipman sorunuyla karşılaşmadıklarını ifade etti.




Sarp Intermodal’ın yüzde yüz elektrikli TIR’ı Türkiye yollarında!



Lojistik sektörünün öncü markalarından Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdi. 




Sarp Intermodal’dan 100 adetlik Krone treyler yatırımı


Yayın: 25-10-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Sarp Intermodal, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak gerçekleştirdiği 100 adetlik treyler siparişini KRONE Tire fabrikasında, 23 Ekim’de düzenlenen törenle teslim aldı. 




2023’ü 900 milyon TL yatırımla kapatan Sarp Intermodal 2024’te de hız kesmeyecek


Yayın: 02-01-2024
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin son 10 yılda en hızlı büyüyen lojistik şirketlerinden Sarp Intermodal, Cumhuriyet’in 100. yılında yatırımlarını artırdı. Şirket, 2023’te yaklaşık 900 Milyon Lira tutarında araç, ekipman ve yeşil lojistik yatırımı gerçekleştirdi. Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “2023’te 100 çekici, 300’den fazla dorse, konteyner ve swap-body satın aldık. 2024 yılında da dikkat çekici yatırımlar gerçekleştireceğiz.” dedi.